Värinän vaimentimet

11 Tuotetta

Värinänvaimentimet

Ilmalämpöpumpun käyttömukavuus ei perustu pelkästään esitteiden perusteella valittuun hiljaisimpaan ja kauneimpaan sisäyksikköön. Myös laitteen oikea käyttö, oikeat asetukset ja ennen kaikkea huolellinen asennustapa vaikuttavat oleellisesti käyttömukavuuteen. Asennushinnat tarvikepaketteineen on valitettavasti tänä päivänä kilpailutettu monin paikoin minimiin, mikä tarkoittaa sitä, että asennustarvikepaketit on rakennettu "halvimman kaavan mukaan" ja työkin tehdään usein helpointa reittiä.

Suurimmat melu- ja resonointiäänet ilma- ja ilma-vesilämpöpumpuissa tulee ulkoyksiköstä. Tätä vaimentamaan on olemassa asennustelinepakettien mukana tulevia asennuskumeja, erikseen hankittavia korkeampia asennuskumeja ja värinänvaimennukseen tarkoitettuja jousia. Vaimennusjousisarjat ovat ylivoimaisesti parhaita melu- ja resonointiäänien vaimentamiseen, mutta näitä ei kustannusseikkojen vuoksi käytetä perusasennuksissa. Halvimmat värinänvaimennuskumit puolestaan kovettuvat pakkasilla ja niiden vaimennusominaisuudet ovat muutenkin heikommat kuin esim. vaimennusjousien. Parempilaatuisia korkeita kumisarjoja käytettäessä saadaan vaimennus hyvälle tasolle. Mikäli lämpöpumpun ulkoyksikön aiheuttama melutaso tai rakenteisiin kantautuva resonointiääni häiritsee tai jos haluaa uudisasennukseen sitä parasta, kannattaa vaimennukseen valita ylkoyksikön ja telineen väliin jousisarja.

"Satojen myytyjen jousisarjojen ja asiakaskommenttien "ikinä ei enää koneita kumien päälle" jälkeen laitoin yhteen omaankin koneeseeni jouset. Nyt tarvii käydä aika-ajoin katsomassa, onko laite edes päällä, kun mitään ei kuulu" 

Eero Kiianmies, Biottori Oy.