Puhallinkonvektorit

32 Tuotetta

Puhallinkonvektorit

Puhallinkonvektoreita voidaan käyttää sekä tilojen lämmitykseen että viilennykseen. Konvektorissa kiertää joko vesi tai maalämmön keruuneste, ja se voidaan liittää vanhaan vesikiertojärjestelmään tai sille voidaan tehdä omat vesiputket lämmön/jäähdytyksen lähteeltä. Jäähdytys maaviileällä on yleistä ja erittäin edullista, olipa sitten käytössä maalämpöpumppu tai ei.

  • Seinämallin puhallinkonvektori - muistuttaa ulkonäöltään tavallista ilmalämpöpumppua
  • Kattokasetti puhallinkonvektori - asennus katon sisään upotettuna
  • Kanavamallin puhallinkonvektori - voidaan yhdistää olemassa olevaan kanavistoon, jolloin lämpö leviää useisiin tiloihin yhdellä sisäyksiköllä
  • Lattia-kattomallin puhallinkonvektori - sijoitetaan lattialle pystyyn perinteisen patterin tapaan tai kattoon vaaka-asentoon

Jäähdytys puhallinkonvektorilla

Jäähdytys puhallinkonvektorilla on kannattavaa etenkin maalämpötaloissa. Periatteena on tällöin kierrättää maalämpöpumpulle tehdyn lämpökaivon tai maapiirin lämmönsiirtonestettä suoraan puhallinkonvektorissa. Koska siirtoneste on aina kylmää, vain vähän plussan puolella, saadaan siitä ikään kuin ilmaiseksi energiaa rakennuksen jäähdytykseen. Sähköä kuluu ainoastaan pienen kiertovesipumpun ja tuulettimen pyöritykseen. Käyttökustannuksia pienentää lisäksi hyvin vähäinen huollon tarve. Omakotitalojen ohella puhallinkonvektoreilla voidaan toteuttaa hyvinkin suurten liikerakennusten ja tuotantotilojen jäähdytys.

Lämmitys puhallinkonvektorilla

Lämmitys onnistuu samalla puhallinkonvektorilla, jolla kesällä viilennetään tilat. Lämmityskaudella konvektorissa kiertävä neste vain on kuumaa. Lämmittävän puhallinkonvektorin ohjaus vastaa lähinnä ilmalämpöpumpun sisäyksikön ohjausta - kaukosäätimellä säädetään sopiva huonelämpötila. Puhallinkonvektori lämmityskäytössä on tehokas ja käyttövarma, eikä merkittäviä huoltotoimia ja -kustannuksia synny. Cooper&Hunter puhallinkonvektorit ovat edullisia ja tyylikkäitä, hinnat alkaen reilu 300 euroa, teholuokat 2-20 kW.

  • Näkymä
OTA YHTEYTTÄ - TÄYTÄ LOMAKE TAI SOITA ASIAKASPALVELUUMME