Lämminvesivaraajat

Lämminvesivaraajat lämmitysjärjestelmiin ja käyttövesivaraajiksi

Lämminvesivaraajaa lämmitysjärjestelmässä käytetään kuuman käyttöveden varastointiin ja tuottamiseen yleensä sähkövastuksen avulla (käyttövesivaraaja, lämminvesivaraaja). Vesivaraajalla voidaan liittää myös useita eri lämmitysmuotoja yhteen (hybridivaraaja, aurinkovaraaja). Energiavaraaja voi olla myös pelkkä puskurivaraaja esim. lämpöpumppukäytössä.


Lämminvesivaraaja ELCO kuuman käyttöveden tuottoon

ELCO lämminvesivaraaja eli sähköllä toimiva käyttövesivaraaja on tarkoitettu kuuman käyttöveden tuottoon pieneen tarpeeseen. Kaksoisemaloidut huippulaadukkaat pienet ELCO käyttövesivaraajat yhdellä tai kahdella suoja-anodilla ovat kestäviä ja 10 bar luokituksensa ansiosta soveltuvia suomalaiseen vesijohtoverkkoon. Kaikissa ELCO käyttövesivaraajissa tulee mukana määräysten mukainen varolaiteryhmä.

Hybridivaraaja SE RST pysty- tai vaaka-asenteisena

Hybridivaraaja SE RST pysty- tai vaaka-asenteisena soveltuu sekä kattilajärjestelmiin, lämpöpumppusovelluksiin että aurinkolämmitysjärjestelmiin. SE RST hybridivaraajissa on pitkä ruostumattomasta teräksestä valmistettu käyttövesikierukka, joka sallii varaajan käyttämisen myös matalalämpöisenä ilman legionellariskiä. SE RST hybridivaraaja on todella pitkäikäinen, koska sen säiliö ja kierukat ovat valmistettu ruostumattomasta teräksestä.

Lämminvesivaraaja RikuTherm muovivaraaja

RikuTherm muovinen hybridi lämminvesivaraaja on markkinoiden ainoa muovivaraaja, joka toimii paineistetussa järjestelmässä. Minimoi lämpöhäviöt, maksimoi säästöt! Hyvin eristetty RikuTherm-hybridivaraaja säilyttää lämmön pidempään, koska hukkalämpö on paljon vähäisempää perinteiseen teräsvaraajaan verrattuna. Varaajien sisä- ja ulkokuori ovat muovia, joten varaaja on todella pitkäikäinen, koska se ei ruostu. Sisällä olevat vesikierukat ovat hyvin pitkiä verrattuna normaalin varaajan kierukoihin. Käyttövesikierukalla varustettua hybridivaraajaa voi käyttää myös matalalämpöisenä ilman bakteeriongelmaa. Matalalämpöisessä varaajakäytössä suuri kierukoiden pinta-ala on tarpeen riittävän lämmönsiirron aikaansaamiseksi.

Austria Email lämpöpumppu-, aurinko- ja puskurivaraajat

Austria Email emaloidut käyttövesivaraajat, lämpöpumppuvaraajat ja aurinkovaraajat säilyttävät ja jakelevat kuumaa vettä ja varmistavat, että sitä on aina riittävästi. Varaajamallit ovat tarkoitettuja ensisijaisesti lämpöpumppu-, kondenssikattila- tai aurinkolämmityskäyttöön. Parhaan hyödyn saamiseksi lämminvesivaraaja tulee aina valita käyttökohteen mukaisesti. Austria Emailin valikoimasta löytyy oikeantyyppinen varaajaratkaisu kaikkiin energiatehokkaisiin nykyaikaisiin lämmitysjärjestelmiin. Kuuman käyttöveden tuotto on optimaalista pitkien kierukoiden ansiosta ja lämpöpumppujen kaikki teho saadaan hyödynnettyä oikein mitoitettujen lämmönsiirtimien ansiosta.

Suolavaraajat lämmitysenergian varastointiin

Suolavaraaja on omanlaisensa varaajatyyppi, jossa lämmitysjärjestelmän energia saadaan taltioitua todella pieneen tilaan verrattuna perinteiseen vesivaraajaan. Suolavaraaja ladataan aina perinteisen varaajan tai kattilan vesitilan kautta ja puretaan samaan vesitilavuuteen. Energia saadaan varastoitua suolan faasimuunnoksen avulla, jolloin varastoituva energiamäärä suolavaraajan tilavuuteen nähden on suuri.

OSO vesivaraajat ruostumattomasta teräksestä

OSO -vesivaraajavalikoimasta löydät laadukkaat, Suomen olosuhteisiin soveltuvat lämminvesivaraajat ja energiavaraajat. Varaajat valmistetaan Norjassa ja ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla säiliöillä on 10 vuoden takuu. OSO energiavaraajien poikkeuksellinen kestävyys kloridi- eli suolapitoisissa vesissä perustuu varaajissa käytettyyn teräslaatuun ja saumahitsauksissa käytettyyn patentoituun hitsaustekniikkaan. OSOn toiminta pohjautuu ympäristölähtöisyyteen. Tästä johtuen yritykselle on tärkeämpää varmistaa säiliön pitkä kestoikä kuin kehittää tuotteen ulkoasua. OSOn ekologisen ajattelun kärkituotteita ovat muun muassa EnergiaSäästäjä ES, joka ottaa talteen suihkusta ja tiskikoneesta poistuvan kuuman veden lämpöenergian.

Metro vedenlämmittimet sopivat hyvin suomalaisen veden vaihteleviin ominaisuuksiin

Metro-vedenlämmittimiä löytyy sekä emaloituna että ruostumattomasta teräksestä (RST) valmistettuna. Kunnallisissa vesissä voi pääsääntöisesti käyttää emali- tai RSTvaraajaa, mutta porakaivo-, lähde- ja järvivesien kanssa mikään korroosiosuojaus ei ole riittävä kaikille vesilaaduille. Tästä esimerkkinä vahvasti kloridipitoinen vesi, johon soveltuu vain emalivaraaja. Varaajia on saatavana sekä pienellä että suurella tilavuudella. Putkiliitännät ja sähkökytkennät on otettu huomioon jo varaajaa suunniteltaessa ja siksi esimerkiksi tarkistus- ja huoltotoimenpiteiden suorittaminen on helppoa. Seinä- ja vaakamalleissa on asennusta helpottava erillinen teline. 


OTA YHTEYTTÄ - TÄYTÄ LOMAKE TAI SOITA ASIAKASPALVELUUMME