Kirjaudu sisään

Syötä sähköpostiosoitteesi ja salasanasi:

Oletko uusi asiakas? Rekisteröidy nyt

Unohditko salasanasi? Palauta salasana

Tuoteryhmät


Suodattimet

Lämminvesivaraajat

Lämminvesivaraaja lämmitysjärjestelmään ja käyttövesivaraajaksi

Lämminvesivaraajan tehtävä yksinkertaisimmillaan on tuottaa (yleensä sähkövastuksen avulla) ja varastoida kuumaa käyttövettä esim. tiskaamista tai suihkussakäyntiä varten. Vesivaraajalla voidaan myös liittää yhteen useita eri lämmitysmuotoja käyttämällä hybridivaraajaa tai aurinkovaraajaa. Tämän tyyppisissä vesivaraajissa on yleensä yksi tai useampi lämmönvaihdinkierukka auringolle ja/tai käyttövedelle. Vesivaraaja voi olla myös pelkkä puskurivaraaja (energiavaraaja) esim. lämpöpumppukäytössä. Vesivaraajien vesitilavuudet vaihtelevat käyttötarkoituksen mukaan alle kymmenestä litrasta useisiin kuutioihin.

Esimerkiksi ELCO, Opal ja Jäspi -varaajavalikoimista löydät pienet, myös seinäkiinnitteiset käyttövesivaraajat yhden ihmisen tai pienen perheen kuuman käyttöveden tarpeisiin. Mikäli lämminvesivaraajan tehtävänä on yhdistää useita eri lämmönlähteitä ns. hybridilämmitysjärjestelmäksi mahdollisimman energiatehokkaasti on valinta ehdottomasti OEG-hygieniavaraaja. Siinä on parasta A+ energialuokkaa oleva RST-säiliö yhdistettynä aurinkokierukkaan ja todella pitkään käyttövesikierukkaan. Isoon tilavuuteen voidaan liittää useita eri lämmönlähteitä esim. vesitakka, sähkövastus, VILP, jne. Muutamilla valmistajilla, esim. OEG, on valikoimassaan myös vaaka-asenteisia lämminvesivaraajia.

Vesivaraajia on usealla eri paineluokituksella olevia. Esim ELCO:n pienet käyttövesivaraajat ovat 10 bar -luokituksensa ansiosta käyttökelpoisia suoraan vesijohtoverkostossa ilman paineenalenninta. Varaajan säiliöitä on myös sekä ruostumattomasta teräksestä (RST) että emaloidusta teräksestä valmistettuja. OSO-energiavaraajien poikkeuksellinen kestävyys kloridi- eli suolapitoisissa vesissä perustuu varaajissa käytettyyn teräslaatuun ja saumahitsauksissa käytettyyn patentoituun hitsaustekniikkaan. Metro-vedenlämmittimiä löytyy sekä emaloituna että ruostumattomasta teräksestä (RST) valmistettuna. Kunnallisissa vesissä voi pääsääntöisesti käyttää emali- tai rosterivaraajaa, mutta porakaivo-, lähde- ja järvivesien kanssa mikään korroosiosuojaus ei ole riittävä kaikille vesilaaduille. Tästä esimerkkinä vahvasti kloridipitoinen vesi, johon soveltuu vain emalivaraaja.

Suolavaraaja lämmitysenergian varastointiin

Suolavaraaja on omanlaisensa lämminvesivaraaja, jossa lämmitysjärjestelmän energia saadaan taltioitua todella pieneen tilaan verrattuna perinteiseen vesivaraajaan. Suolavaraaja ladataan aina perinteisen varaajan tai kattilan vesitilan kautta (suositus väh. 300 litraa) ja puretaan samaan vesitilavuuteen. Energia saadaan varastoitua suolan faasimuunnoksen avulla, jolloin varastoituva energiamäärä suolavaraajan tilavuuteen nähden on suuri.Näytetään 1 - 100 / 168 tuotetta
Lajittele
Näytetään 1 - 100 / 168 tuotetta
Lajittele

SuodattimetOTA YHTEYTTÄ

👍 Kaipaatko apua järjestelmäsuunnittelussa tai laitevalinnassa?

👍 Tahdotko tietää lisää tuotteesta, toimitusajasta tai -tavasta?

👍 Haluatko tietää, mitä tuote maksaa asennettuna kohteeseen?


HUOM: Mikäli yhteydenottosi koskee tuotteen tai järjestelmän asennusta, muistathan lisätä tiedon asennuspaikkakunnasta!

TILAA UUTISKIRJE

Kyllä kiitos, haluan vastaanottaa tiedon uusista tuotejulkaisuista, tarjouksista ja ajankohtaisista uutisista.

Voin milloin tahansa peruuttaa tilauksen.