Lämminvesivaraajat

Lämminvesivaraaja lämmitysjärjestelmään ja käyttövesivaraajaksi

Lämminvesivaraaja varastoi ja tuottaa kuumaa käyttövettä, yleensä sähkövastuksen avulla. Vesivaraajalla voidaan liittää yhteen useita eri lämmitysmuotoja käyttämällä hybridivaraajaa tai aurinkovaraajaa. Energiavaraaja voi olla myös pelkkä puskurivaraaja esim. lämpöpumppukäytössä.


ELCO lämminvesivaraaja kuuman käyttöveden tuottoon

ELCO-lämminvesivaraaja on sähköllä toimiva käyttövesivaraaja, joka on tarkoitettu kuuman käyttöveden tuottoon pieneen tarpeeseen. Kaksoisemaloidut huippulaadukkaat pienet ELCO käyttövesivaraajat yhdellä tai kahdella suoja-anodilla ovat kestäviä ja 10 bar luokituksensa ansiosta soveltuvia suomalaiseen vesijohtoverkkoon. Kaikissa ELCO käyttövesivaraajissa tulee mukana määräysten mukainen varolaiteryhmä.

Hybridivaraaja OEG RST pysty- tai vaaka-asenteisena

Hybridivaraaja OEG RST soveltuu monipuolisesti kattilajärjestelmiin, lämpöpumppusovelluksiin ja aurinkolämmitysjärjestelmiin. SE RST-hybridivaraajissa on pitkä, ruostumattomasta teräksestä valmistettu käyttövesikierukka, joka sallii varaajan käyttämisen myös matalalämpöisenä ilman legionellariskiä. OEG RST -hybridivaraaja on todella pitkäikäinen, koska sen säiliö ja kierukat ovat valmistettu ruostumattomasta teräksestä.

Austria Email lämpöpumppu-, aurinko- ja puskurivaraajat

Austria Emailin emaloidut käyttövesivaraajat, lämpöpumppuvaraajat ja aurinkovaraajat säilyttävät ja jakelevat kuumaa vettä ja varmistavat, että sitä on aina riittävästi. Varaajamallit on tarkoitettuja ensisijaisesti lämpöpumppu-, kondenssikattila- tai aurinkolämmityskäyttöön. Parhaan hyödyn saamiseksi lämminvesivaraaja tulee valita aina käyttökohteen mukaisesti. Austria Emailin valikoimasta löytyy oikeantyyppinen varaajaratkaisu kaikkiin energiatehokkaisiin nykyaikaisiin lämmitysjärjestelmiin. Kuuman käyttöveden tuotto on optimaalista pitkien kierukoiden ansiosta ja lämpöpumppujen kaikki teho saadaan hyödynnettyä oikein mitoitettujen lämmönsiirtimien ansiosta.

Suolavaraaja lämmitysenergian varastointiin

Suolavaraaja on omanlaisensa lämminvesivaraaja, jossa lämmitysjärjestelmän energia saadaan taltioitua todella pieneen tilaan verrattuna perinteiseen vesivaraajaan. Suolavaraaja ladataan aina perinteisen varaajan tai kattilan vesitilan kautta ja puretaan samaan vesitilavuuteen. Energia saadaan varastoitua suolan faasimuunnoksen avulla, jolloin varastoituva energiamäärä suolavaraajan tilavuuteen nähden on suuri.

OSO vesivaraajat ruostumattomasta teräksestä

OSO-vesivaraajavalikoimasta löydät laadukkaat, Suomen olosuhteisiin sopivat lämminvesivaraajat ja energiavaraajat. Varaajat valmistetaan Norjassa, ja ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla säiliöillä on 5 vuoden takuu. OSO-energiavaraajien poikkeuksellinen kestävyys kloridi- eli suolapitoisissa vesissä perustuu varaajissa käytettyyn teräslaatuun ja saumahitsauksissa käytettyyn patentoituun hitsaustekniikkaan. OSOn toiminta pohjautuu ympäristölähtöisyyteen. Tästä johtuen yritykselle on tärkeämpää varmistaa säiliön pitkä kestoikä, kuin kehittää tuotteen ulkoasua. OSOn ekologisen ajattelun kärkituotteita ovat muun muassa EnergiaSäästäjä ES, joka ottaa talteen suihkusta ja tiskikoneesta poistuvan kuuman veden lämpöenergian.

Metro vedenlämmitin sopii hyvin suomalaisen veden vaihteleviin ominaisuuksiin

Metro-vedenlämmittimiä löytyy sekä emaloituna että ruostumattomasta teräksestä (RST) valmistettuna. Kunnallisissa vesissä voi pääsääntöisesti käyttää emali- tai RSTvaraajaa, mutta porakaivo-, lähde- ja järvivesien kanssa mikään korroosiosuojaus ei ole riittävä kaikille vesilaaduille. Tästä esimerkkinä vahvasti kloridipitoinen vesi, johon soveltuu vain emalivaraaja. Varaajia on saatavana sekä pienellä että suurella tilavuudella. Putkiliitännät ja sähkökytkennät on otettu huomioon jo varaajaa suunniteltaessa, ja siksi esimerkiksi tarkistus- ja huoltotoimenpiteiden suorittaminen on helppoa. Seinä- ja vaakamalleissa on asennusta helpottava erillinen teline. 

HAATO lämminvesivaraaja - Suomessa kehitettyä ajatonta tyylikkyyttä

Suomessa kehitetty HAATO tarjoaa monipuolisen valikoiman laadukkaita lämminvesivaraajia, joita myös putkiasentajat suosivat. HAATO-lämminvesivaraaja sopii hyvin suomalaisen veden vaihteleviin ominaisuuksiin ja täyttää Suomen lain määräykset. Lisäksi varaajissa on laipallinen, ruostumaton sähkövastus, joka on helppo irrottaa puhdistusta ja tarkistusta varten. Varaajien skandinaavinen muotoilu edustaa ajatonta tyylikkyttä ja niiden huoliteltu ulkonäkö mahdollistaa varaajan sijoittamisen osaksi näkyvää kalustusta.