Kirjaudu sisään

Syötä sähköpostiosoitteesi ja salasanasi:

Oletko uusi asiakas? Rekisteröidy nyt

Unohditko salasanasi? Palauta salasana

Tuoteryhmät


Suodattimet

  • Valmistaja
  • Hinta

Jäähdytys

Ilmalämpöpumput pelkkään jäähdytykseen

Ilmalämpöpumppu on ylivoimaisesti tehokkain viilennyslaite, joka toimii luotettavasti myös kovimmilla helteillä. Viileä ilma jakaantuu ilmalämpöpumpulla viilennettäessä tasaisesti tiloihin eikä vedon tunnetta synny. Jäähdytystoiminnon sähkönkulutus on hyvin pientä - yleensä alle euron vuorokaudessa.

Ilmalämpöpumppua ei Suomen olosuhteissa jäähdytyskäytössä ole yleensä tarpeen pitää päällä ympäri vuorokauden, vaan normikesänä viilennykseen riittää tehokkaalla laitteella 2-3 tuntia ennen nukkumaanmenoa. Viilennyskäyttöön tarkoitetun ilmalämpöpumpun hankinnassa on puolestaan tärkeää mitoittaa laite oikein ja valita juuri kohteeseen sopiva laitteisto. Nyrkkisääntö jäähdytystehon tarpeeseen on noin yksi kilowatti (kW) parinkymmenen neliön tilaa varten. Jäähdytystehon arvioinnissa on lisäksi huomioitava talon kokonaislämpökuorma.

Kerrostaloasunnon viilennys ilmalämpöpumpulla

Kerrostalokohteissa ilmalämpöpumppua tarvitaan ensisijaisesti asunnon viilentämiseen, jolloin hankinnassa painottuvat ilmalämpöpumpun jäähdytysominaisuudet. Kerrostalohuoneistoon on mahdollista asentaa ilmalämpöpumppu osakkaan omana muutostyönä, mikäli ilmalämpöpumppuja ei asenneta taloyhtiön toimesta. Tällöin on tärkeää muistaa, että pumpun asentamiseen on aina saaatava taloyhtiön suostumus ja asentamisen voi suorittaa vain kylmä-/sähköpätevyyden omaava urakoitsija. Taloyhtiö voi niin halutessaan asettaa reunaehtoja ilmalämpöpumpun asentamiselle. Jos taloyhtiössä ei ole aiemmin asennettu ilmalämpöpumppuja, olisi asentamista ja sille asetettavia ehtoja ensiksi syytä käsitellä yhtiökokouksessa. Mikäli taloyhtiössä on aiemmin sallittu ilmalämpöpumpun asentaminen, on muillakin osakkailla lähtökohtaisesti oikeus asennukseen samoin ehdoin. Taloyhtiöllä on oikeus ja velvollisuus valvoa ilmalämpöpumpun asentamista.

Osakasmuutostyössä osakas vastaa tarvittavasta suunnittelusta, laitteiston mitoittamisesta ja valinnasta. Ilmalämpöpumpun asentaminen on mm. tehtävä niin, ettei siitä aiheudu meluhaittaa. Ulkoyksikön asentamisessa on käytettävä asennustelinettä, jossa on värinänvaimennuskumit. Osakkaan on myös muistettava huolehtia ilmalämpöpumpun käyttöohjeen mukaisista ylläpito- ja huoltotoimenpiteistä.

Lue lisää: Kerrostaloasunnon viilennys ilmalämpöpumpulla (ILP) – ohje taloyhtiön osakkaan omaan muutostyöhön

Ilmalämpöpumpun toimitus (ilman asennusta) sisältää:

✔️ Mallikohtaisen sisäyksikön seinäkiinnityslevyineen

✔️ Kaukosäätimen

✔️ Ulkoyksikön

✔️ Käyttöohjeen ja takuupaperit

Mikäli tarvitset ilmalämpöpumpulle asennuksen, saat sen tilattua helposti verkkokaupastamme: Ilmalämpöpumpun asennus.

Huom: Mikäli ostat verkkokaupastamme ilmalämpöpumpun, mutta et asennusta, pyydämme sinua ilmoittamaan tilauksen yhteydessä tiedon käyttämästäsi asennusliikkeestä. Lue lisää: Ilmalämpöpumpun asentamiseen tulisi käyttää pätevää asennusliikettä, mikäli haluaa välttää ongelmat liittyen mm. takuukysymyksiin.Näytetään 1 - 29 / 29 tuotetta
Lajittele
Näytetään 1 - 29 / 29 tuotetta
Lajittele

Suodattimet


  • Valmistaja
  • Hinta

OTA YHTEYTTÄ

👍 Kaipaatko apua järjestelmäsuunnittelussa tai laitevalinnassa?

👍 Tahdotko tietää lisää tuotteesta, toimitusajasta tai -tavasta?

👍 Haluatko tietää, mitä tuote maksaa asennettuna kohteeseen?


HUOM: Mikäli yhteydenottosi koskee tuotteen tai järjestelmän ASENNUSTA, MUISTATHAN LISÄTÄ TIEDON ASENNUSPAIKKAKUNNASTA! 

TILAA UUTISKIRJE

Kyllä kiitos, haluan vastaanottaa tiedon uusista tuotejulkaisuista, tarjouksista ja ajankohtaisista uutisista. 

Voin milloin tahansa peruuttaa tilauksen.