Kirjaudu sisään

Syötä sähköpostiosoitteesi ja salasanasi:

Oletko uusi asiakas? Rekisteröidy nyt

Unohditko salasanasi? Palauta salasana

Takuuehdot

Yleiset takuuehdot

Takuu on valmistajan tai myyjän sinulle tarjoama lisäetu. Takuuaika ja sen kattavuus vaihtelee myyntimaittain ja tuotteittain. Takuu määräytyy takuun antajan määrittelemien takuuehtojen mukaisesti. Tarkista tarkat merkki- ja mallikohtaiset takuuehdot maahantuojan/valmistajan takuuehdoista. Olet velvollinen tutustumaan tuotteen mukana toimitettuihin takuuehtoihin ennen tuotteen käyttöönottoa. Takuuehdot löytyvät käyttöohjeista, erillisestä takuulomakkeesta tai valmistajan osoittamasta verkko-osoitteesta.

Takuuaika on tuotteesta riippuen pääsääntöisesti 1–3 vuotta. Tämän lisäksi osaan tuotteista on mahdollista hankkia Biottorin myöntämä lisäturva, joka jatkaa takuuaikaa yhteensä viiteen vuoteen. Lisäturvan löydät tuotetiedoista valinta-painikkeen takaa, mikäli kyseiseen tuotteeseen sellainen on mahdollista hankkia. 

Takuuajan todentamiseksi ostajan on säilytettävä alkuperäinen ostokuitti tai sen kopio. Takuun perusteella Biottori Oy valintansa mukaan joko korjaa viallisen tuotteen tai korvaa sen uudella.

Takuu kattaa pääsääntöisesti ainoastaan tuotteessa olevat valmistus- ja materiaalivirheet.  Biottori Oy vastaa tuotteiden lakisääteisestä virhevastuusta, kun tuotteen takuu on päättynyt tai takuuta ei ole myönnetty.

Biottorin myöntämä lisäturva

Osaan tuotteista on mahdollista hankkia Biottorin myöntämä lisäturva, joka jatkaa kyseisen tuotteen takuuaikaa yhteensä viiteen vuoteen. Lisäturva koskee laitetta, ei asennusta. Lisäturvan takuuehdot ovat samat kuin tältä sivulta löytyvät yleiset takuuehdot, takuiden rajoitukset ja ilmalämpöpumppuja koskevat erityisehdot. 

Lisäturvan löydät tuotetiedoista valinta-painikkeen takaa, mikäli kyseiseen tuotteiseen sellainen on mahdollista hankkia. Lisäturvan voimaan saattaminen edellyttää ilmalämpöpumppujen osalta pätevän asennusliikkeen käyttämistä sekä asennusraportin palauttamista.

Yleiset takuiden rajoitukset

Noudata laitteiden käyttö- ja asennusohjeita, sillä takuu korvaa vain materiaalivirheet ja asianmukaisessa käytössä syntyneet viat. Takuu on voimassa näiden ehtojen mukaisesti vain Suomessa.

Takuunantajan vastuu on rajoitettu näiden takuuehtojen mukaisesti eikä takuu kata sellaisia vahinkoja, jotka myyty tuote aiheuttaa toiselle esineelle tai henkilölle. Tämän takuun perusteella asiakas ei ole oikeutettu esittämään vaatimuksia muille kuin takuunantajalle.

Ilmalämpöpumppujen takuun erityisehdot

Kaikilla Biottorin verkkokaupassa myynnissä olevilla tuotteilla on vähintään valmistajan tai virallisen maahantuojan myöntämä takuu. Takuun voimassaolon edellytyksenä on myös, että alkuperäiset laitteeseen merkityt tuotetiedot ja valmistusnumerot ovat luettavissa eikä niitä ole muutettu.

Ilmalämpöpumppujen takuu ei kata:

 • Tuotteen toiminnan kannalta merkityksettömien vikojen, puutteiden tai laitteen normaaliin toimintaan kuuluvien äänten (kuten esim. sulatusjaksot) korjaamista
 • Normaalikäyttöön liittyviä tarvikkeita, kuten suodattimia ja normaalista kulumisesta johtuvia komponenttien vaihtoja
 • Poikkeuksellisesta asennuspaikasta tai muutoin poikkeavasta asennuksesta aiheutuneiden lisäkustannusten korvaamista (esim. saaristo tai muu vaikeasti saavutettavissa oleva kohde)
 • Tuotteen virheellisyydestä tai viivästymisestä aiheutuneita välillisiä vahinkoja, kuten saamatta jääneitä energiansäästöjä tai tuotannon menetyksiä
 • Vikoja, jotka ovat aiheutuneet:
  • virheellisestä asennuksesta tai mitoituksesta
  • tuotteen käyttäjän huolimattomuudesta tai välinpitämättömyydestä
  • käyttöohjeiden, hoidon tai huollon laiminlyönnistä
  • takuunantajasta riippumattomista olosuhteista, kuten jännitevaihteluista, tulipalosta tai muista vahinkotapauksista, kolmannen osapuolen suorittamista korjauksista, huollosta tai rakennemuutoksista 
  • luonnonilmiöistä kuten myrskystä, ukkosesta, lumikuormasta/jäästä yms.
  • eläinten aiheuttamina
  • kylmäpiiriin terävillä esineillä