Suomeen tuotu Etelä-Eurooppaan suunniteltuja ilmalämpöpumppuja

Suomeen tuotu Etelä-Eurooppaan suunniteltuja ilmalämpöpumppuja

Ilmalämpöpumppuja maahantuova Scanoffice varoittaa Etelä-Eurooppaan suunnitelluista ilmalämpöpumpuista

Talouselämä uutisoi kesäkuussa varoituksesta, jonka Ilmalämpöpumppuja maahantuova Scanoffice Oy oli julkaissut verkkosivuillaan. ”Suomen markkinoille rinnakkaismaahantuodaan Etelä-Euroopan markkinoille suunniteltuja Mitsubishi Electric -malleja, joiden toimintaa ei tehdas takaa Pohjolan oloissa.”

Scanofficen ja Suomen Lämpöpumppuyhdistys SULPU ry:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Sandberg arvioi Talouselämälle, että asia voi koskea vuosittain jopa tuhansia Suomeen tuotavia ilmalämpöpumppuja. Sandbergin mukaan muille alueille tarkoitetuista laitteista voi puuttua ulkoyksikön sulatusvesivastus, joten niitä jälkiasennetaan Suomessa. Asia on entuudestaan tuttu vakuutusyhtiö Lähi-Tapiolassa. 

Lue lisää aiheesta: Ostitko tällaisen ilmalämpöpumpun? Maahantuoja varoittaa: ”sellaista vahinkoa vakuutus ei korvaa”

Pohjolaan suunnitellun mallin tunnistaminen

Voit tarkistaa Mitsubishi Electric -tuotteesi mallikoodin ulkoyksikön laitekilvestä. Laitekyltti löytyy laitteen ulkoyksikön oikeasta reunasta (edestä katsottuna). Pohjolan mallin tunnistat mallikoodin H– tai HZ-loppuliitteestä. Kaikki Biottorin myymät Mitsubishi Electric -ilmalämpöpumput ovat H- tai HZ-päätteisiä Pohjolan malleja.

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.