Kirjaudu sisään

Syötä sähköpostiosoitteesi ja salasanasi:

Oletko uusi asiakas? Rekisteröidy nyt

Unohditko salasanasi? Palauta salasana

Ilmalämpöpumpun asentamiseen tulisi käyttää pätevää asennusliikettä, mikäli haluaa välttää ongelmat mm. takuukysymyksissä

Ympäristöministeriön ja Suomen ympäristökeskuksen suositus: Ilmalämpöpumpun myyntiin yhdistettävä pätevä asennus

Ympäristöministeriön ja Suomen ympäristökeskuksen suosituksen mukaan ilmalämpöpumppujen asentamiseen tulisi käyttää pätevää asennusliikettä (ei koske siirrettäviä ilmastointilaitteita). Suositus perustuu EU:n F-kaasuasetukseen. Tästä seuraa, että mikäli ostat verkkokaupastamme ilmalämpöpumpun, mutta et sille asennusta, pyydämme sinua ilmoittamaan tilauksen yhteydessä lisätietokohdassa tiedon käyttämästäsi asennusliikkeestä. Asiantunteva asennus on myös kuluttajan etu, sillä se takaa, että laite toimii tehokkaasti. Huolimattoman asennuksen myötä fluorattuja kaasuja voi karata ympäristöön ja laitteen toiminta voi vaarantua. Asennus voi vaikuttaa myös laitteen takuun voimassaoloon.

Lue lisää: Ilmalämpöpumpun asentaminen on luvanvaraista toimintaa.

Mikäli olet ostanut ilman asennusta, mutta et ole ilmoittanut asentajaliikettä tai palauttanut meille kopiota asennusraportista, on laitteen mahdollisten takuureklamaatioiden käsittely mahdotonta. Maahantuojien takuuasioiden käsittely vaatii aina asennuspäivän, -paikan ja vikakuvauksen lisäksi laitteiden sarjanumerot sekä Tukes-hyväksytyn asentajan tai asennusliikkeen tiedot. Olisikin suositeltavaa pyytää asennuksesta todistus eli asennuspöytäkirja, johon asentaja täyttää nämä tiedot. Yleensä valmis asennuspöytäkirjan lomakepohja on laitteiden mukana, mutta voit ladata sellaisen myös tästä: Lataa asennuspöytäkirjan pohja.

Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi