Kirjaudu sisään

Syötä sähköpostiosoitteesi ja salasanasi:

Oletko uusi asiakas? Rekisteröidy nyt

Unohditko salasanasi? Palauta salasana

Ilmalämpöpumpun etähallinta on entistä helpompaa

Ilmalämpöpumpun etähallinta on entistä helpompaa sisäänrakennetun Wi-Fi:n avulla

Ilmalämpöpumpun käyttö ja etähallinta on tehty helpoksi sisäänrakennetun Wi-Fi:n avulla. Nykyaikaisten ilmalämpöpumppujen suorituskyky ja käyttömukavuus kehittyvät huimaa vauhtia. Pari vuotta sitten lanseeratut mallisarjat ovat auttamatta vanhahtavia. Energialuokitukset ovat huipputasoa eli jopa A+++/A+++ luokkaa, melutaso sisäyksiköissä on parhaimmillaan alle 20dB ja ulkonäkö voi olla vaikkapa harjattua rosteria. On kehittynyttä ilmansuodatusta, energiansäästötoimintoja, itsediagnostiikkaa, 3D-ilmansuuntausta, lämpötilan kaukosäädinmittausta ja vaikka mitä. Käyttäjän vastuulle jää toimintojen käyttäminen tai käyttämättä jättäminen. Nykyaikaisten laitteiden hallinta on helppoa läheltä ja kaukaa.

Ilmalämpöpumpun käyttö Wi-Fi:n kautta lähietäisyydeltä

Ilmalämpöpumpun käyttö Wi-Fi:n kautta lähietäisyydeltä, kuten kaukosäätimellä, vaatii laitekohtaisen sovelluksen. Sovellus ladataan älypuhelimeen tai tablettiin sovelluskaupasta. Yleisimmät sovellukset toimivat lähinnä Android tai iOS -järjestelmillä. Ilmalämpöpumpun käyttö lähietäisyydeltä mielummin älylaitteella kuin kaukosäätimellä antaa asukkaalle mahdollisuuden nauttia kaikista hienoista ominaisuuksista ilman monimutkaisten kaukosäädinpainikekombinaatioiden opettelua. Puhallinkuvioiden säätäminen onnistuu maalaamalla sopiva sektori sisäyksikkökuvakkeen edestä ja uniajastinten tai energiansäästötoimintojen aktivointi kalenteripäiviä mustaamalla. Muistettava on kuitenkin, että kaukosäätimen käyttö välillä nollaa älylaitteella tehdyt asetukset vastaamaan kaukosäätimestä valittuja ja päinvastoin.

Ilmalämpöpumpun etäkäyttö Wi-Fi:n avulla

Etänä hallinta toimii samoin. Sama sovellus, samat ominaisuudet. Huomioitavaa on kuitenkin, että etäkäyttöön kiinteistössä on oltava jaettu langaton internet-yhteys. Mikäli sellaista ei ole, voi sen luoda esimerkiksi M-Climate 3G:n avulla. 3G Melissaan tarvitaan jonkun operaattorin ”mokkulakortti” SIM-paikkaan ja sen jälkeen voimme hallita ilmalämpöpumppua mistä tahansa.

Ilmalämpöpumpun etäkäyttö lisälaitteilla

Mikäli ilmalämpöpumpussa ei ole Wi-Fi -yhteyttä voimme edelleen tehdä etähallinnan toimivaksi. Air Patrol etähallinta tai M Climate etähallinta on ratkaisu tähän. Edelleen käyttäjällä on oltava Android tai iOS -käyttöjärjestelmällä varustettu älylaite ja SIM-kortti joltain operaattorilta. Vähintään hidas internet-yhteys on oltava kiinteistöllä ja etähallintalaitteen (IR-etäkaukosäädin) on sijaittava näköyhteydellä ilmalämpöpumpun sisäyksiköstä.

Ilmalämpöpumpun etähallinta Air Patrol

Air Patrol -etähallintalaitteella voit ohjata kodin tai kesäasunnon lämpöpumppua matkapuhelimellasi. Laitteen käyttöönotto on erittäin helppoa: asetat vain SIM-kortin Air Patroliin, laitat pistotulpan seinään ja asennat Air Patrolin näköyhteyden päähän sisäyksiköstä. Laitteen ohjaus onnistuu eri tavoin: iPhoneen ja Androidiin löytyy oma ilmainen sovellus ja muilla puhelimilla laitetta voi ohjata tekstiviestitse. Air Patrolilla voit käynnistää tai pysäyttää ilmalämpöpumpun, valita lämmityksen tai jäähdytyksen, laskea tai nostaa huoneen lämpötilaa tai muuttaa puhaltimen nopeutta.

AirPatrolissa on vahva Li-ion akku, joka takaa mahdollisimman pitkän varoajan. Vahvat infrapuna LED-valot luovat vahvat signaalit. Air Patrolilla voit hallita ilmalämpöpumppuasi sen merkistä, laitemallista tai vuosimallista riippumatta. Air Patrolilla valvot myös kohteen tilaa ja saat varoituksen mm. sähkökatkoksesta tai alhaisesta lämpötilasta.

Ilmalämpöpumpun etähallinta M Climate

M Climate -ilmalämpöpumpun etäohjaus antaa vapauden hallita ilmalämpöpumppuasi mistä ja milloin tahdot. Yleismallisella M Climate WIFI -etäohjaimella voit hallita IR-ohjattua ilmalämpöpumppua merkistä, laitemallista ja vuosimallista riippumatta. Ohjaimella pystyt edullisesti tekemään vanhemmastakin ilmalämpöpumpusta etäkäytettävän. Ilmaisella mobiilisovelluksella voit säätää lämpötilaa, asettaa toimintoja ja puhallinnopeuden, sekä saada selville tarkan ilmankosteuden huoneessa.

Todella edullinen ja helppokäyttöinen, moderni laite, jonka asennus käy käden käänteessä. Asennukseen ei tarvita mitään erikoistaitoja.

  • Ota M Climate laatikosta ja liitä USB-kaapeli AC/DC adapteriin (mukana paketissa).
  • Sijoita M Climate niin, ettei sen ja ilmalämpöpumpun välissä ole esteitä.
  • Pistä töpseli seinään eli liitä M Climate pistorasiaan.
  • Lataa ilmainen sovellus Google Plays:sta tai AppStore:sta ja noudata ohjeita.

M Climaten etu on muunneltavuus:

  • Mikäli kiinteistöllä on jaettu langaton internet-yhteys, tarvitset M Climaten. Se toimii etäkaukosäätimenä olemassaolevan internet-yhteyden kautta.
  • Jos internet yhteyttä ei ole, tarvitset sekä M Climaten, että M Climate 3G:n.
  • Wi-Fi:llä varustetun ilmalämpöpumpun tapauksessa tarvitset ainoastaan M Climate 3G -osan.


Katso ilmalämpöpumpun etähallintalaitteet verkkokaupassamme.

Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi