Kirjaudu sisään

Syötä sähköpostiosoitteesi ja salasanasi:

Oletko uusi asiakas? Rekisteröidy nyt

Unohditko salasanasi? Palauta salasana

Energiansäästöennätyksiä poistoilmalämpöpumpulla

Energiansäästöennätyksiä poistoilmalämpöpumpulla

Laiteuutuuksia energiansäästörintamalla ovat edulliset poistoilmalämpöpumput kuten Multiheater Eco 18. Tällaisella poistoilmalämpöpumpulla saadaan käyttöveden lämmityksen energiatehokkuutta parannettua noin nelinkertaiseksi verrattuna perinteisiin menetelmiin. Mutta miksi jättää säästöt puolitiehen, kun laitteessa riittää tehoa paljon enempään? Poistoilmalämpöpumpulla voidaan käyttöveden lämmityksen lisäksi tukea myös olemassaolevaa vesikiertoista lämmitysjärjestelmää. Esimerkiksi sähkökattila- tai öljykattilalämmityksen rinnalle tuotetaan lisälämpöä poistoilmalämpöpumpulla 24/7 ympäri vuoden, jolloin yhden laitteen energiantuotto on jopa 13000 kWh ja kulutus vain noin neljäsosa tästä. Kiinnostuitko?

Koska kaiken vuodessa tarvittavan kuuman käyttöveden valmistaminen on Multiheaterille pikku juttu, jää sille kosolti aikaa pumpata lämpöä myös koko talon lämmitysjärjestelmään. Kaikki vesikiertoiset lämmitysjärjestelmät sopivat lähes poikkeuksetta. Kalliita muutoksia ja hankintoja ei nykyiseen lämmitysjärjestelmään useinkaan tarvita.

Mitä hyötyä poistoilmalämpöpumpusta on?

Energiantuottopotentiaali yhdellä Multiheater Eco 18 poistoilmalämpöpumpulla on 13 000 kWh hyötysuhteella (COP) 4. Öljy, kaasu tai sähkölämmittäjälle Multiheater poistoilmalämpöpumppu tuottaa huimaa säästöä. Esimerkki:

  • Tuottaa energiaa 1400 €:lla
  • Kuluttaa sähköä 350 €:lla
  • Säästöä yli 1000 €
  • Laitteen hinta alle 2000 €
  • Takaisinmaksuaika alle 2 vuotta laskennassa käytetyllä sähkön hinnalla 0,11 €/kwh.

Yksi Multiheater Eco 18 poistoilmalämpöpumppu kykenee hoitamaan myös riittävän rakennuksen ilmanvaihdon.

Se voi tuottaa kaiken kuuman käyttöveden koko perheelle ja pystyy tarvittaessa huolehtimaan keskikokoisen talon määräysten mukaisesta ilmanvaihdosta vaihtamalla sisäilman kerran kahdessa tunnissa.

Poistoilmalämpöpumppu on siis verrattavissa esimerkiksi aurinkolämmitysjärjestelmään. Se on rinnakkainen lämmitys, joka pienentää käyttökuluja, mutta ei kykene toimimaan päälämmitysjärjestelmänä. Pääjärjestelmänä on oltava öljy-, puu-, kaasu- tai vaikkapa suorasähkölämmitys. Aurinkolämmitykseen eli aurinkokeräimiin verrattuna poistoilmalämpöpumppu on tuotoltaan vakaampi ja investoinniltaan edullisempi. Aurinkoenergian valjastaminen hyötykäyttöön pienen aurinkosähköjärjestelmän ja poistoilmalämpöpumpun avulla saattaa hyvinkin olla juuri sinulle se aurinkolämmitystä käyttökelpoisempi vaihtoehto.


Multiheater Eco poistoilmalämpöpumppu käyttöveden lämmitykseen

Katso Multiheater Eco 18 verkkokaupassamme.

Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi