Kirjaudu sisään

Syötä sähköpostiosoitteesi ja salasanasi:

Oletko uusi asiakas? Rekisteröidy nyt

Unohditko salasanasi? Palauta salasana

ELY-keskus TIEDOTE: Avustus asuinrakennuksen öljylämmityksestä luopumiseksi

Avustus asuinrakennuksen öljylämmityksestä luopumiseksi


Ympärivuotisessa asuinkäytössä olevien pientalojen omistajille - yksityishenkilöille ja kuolinpesille - on tarjolla valtionavustusta öljylämmitysjärjestelmän poistamiseen ja öljylämmitysjärjestelmän korvaamiseen muilla lämmitysmuodoilla. Avustusta ei myönnetä vapaa-ajan asunnoille eikä sitä myönnetä myöskään, mikäli hakijalle on myönnetty muuta avustusta tai jos hän hakee kotitalousvähennystä samaan tarkoitukseen.

Avustuksen määrä on aina joko 2 500 euroa tai 4 000 euroa. Avustusta myönnetään 4 000 euroa, kun öljylämmityksestä siirrytään kaukolämpöön, maalämpöpumppuun tai ilma-vesilämpöpumppuun, ja 2 500 euroa, kun siirrytään muihin lämmitysjärjestelmiin. Avustusta ei myönnetä lainkaan, jos uusi, rakennuskohtainen lämmitysjärjestelmä käyttää fossiilisia polttoaineita, kuten öljyä, hiiltä, maakaasua tai turvetta.

Tarkat ohjeet avustuksen hakemiseen julkaistaan elokuussa 2020. Avustushaku avautuu alustavan tiedon mukaan syyskuun 2020 alussa ja avustusta voidaan myöntää kustannuksiin, jotka ovat syntyneet 1.6.2020 jälkeen. Avustusta voi hakea niin kauan kuin määrärahaa riittää, kuitenkin enintään syksyyn 2022 asti. Hankkeen on oltava valmis, laskun on oltava maksettu ja maksatushakemuksen on oltava KEHA-keskuksessa viimeistään 18.11.2022.

Lue lisää: Avustus asuinrakennuksen öljylämmityksestä luopumiseksi


Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi